Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Wednesday, April 8, 2009

sesuci kasih seorang isteri 11

Passport along sekeluarga sudah dirampas konco-konco lelaki jahanam itu. Kalaulah along berniat mahu lari keluar meninggalkan negara turki itu. Dan yang paling menyakitkan hati, Irene Putri dan Ilyah Hanna sudah berada dalam cengkaman mereka.
Apa lagi pilihan yang aku ada??? Bayangkan kalau Asha yang diperbuat begitu. Dan sememangnya Mr.Khaleed sudah mengugut akan memusnahkan segala yang aku ada, segala yang menghalang sofea daripada memilikiku. Alisha. Asha. Tidak!!!!!!!!!!




“Don’t leave her, sir. She really needs support.”
Angguk tapi masih diam. Fikiranku bukan di sini. Mindaku sudah jauh meneroka ke lubuk hati Alishah yang terpinga-pinga melihat aku pergi begitu saja.
Menerusi pesanan ringkas, aku meminta pemandu papa menghantarkan Alishah dan Asha pulang semula ke rumah. Sekali lagi aku terpaksa mengenepikan isteri dan anakku sendiri.
Melihat wajah pucat sofea, hatiku terasa kosong tiba-tiba. Menyampah mungkin. Tapi bukan..entahlah..simpati? Yang ini aku setuju. Sebenarnya aku simpati tetapi disebabkan ayahnya yang tidak berperikemanusiaan itu, aku tiba-tiba jadi menyampah sedikit. Marah itu memang pasti.


Semalaman aku menunggu di sisi katilnya barulah Mr.Khaleed dan Mdm.Zaharah sampai. Diterpa mereka tubuh sofea yang masih lemah tak sedarkan diri.
“Macam mana boleh jadi sampai macam ni sekali, Zikri? Apa yang kau buat dengan Sofea?.” Marah Mdm.Zaharah. Aku diam membeku di kerusi.
Apa yang aku buat? Aku langsung tak buat apa pun dengan perempuan ini. Buat tak peduli itu, ya ada. Mengapa? Sebab aku memang membencinya sejak dia menjadi punca aku perlu menjadi suaminya.
Ah, aku malas nak berfikir kalau berkaitan hal Sofea!!!
Aku segera memandang jam. Sudah pukul sepuluh malam. Aku perlu pulang kepada Alishah. Tidak cukup dengan meninggalkannya begitu saja, aku mematikan telefon sekali.
Bukan kerana tidak mahu diganggu tetapi aku takut hendak menjawab apa sekiranya Alishah bertanya aku di mana. Aku tidak pandai menipu kepada orang yang ku sayangi.
“Saya nak balik dulu.” Tegas. Ya, lelaki perlu tegas. Walaupun setiap pergerakanku dipandang penuh benci, aku malas mahu ambil tahu.
Tiada sebab dan alasan lagi untuk aku terus berada di sini. Ibu bapanya sudah sampai. Itu sudah cukup. Mereka tidak lagi boleh mengugut mahu mengapa-apakan keluarga Along kerana aku sudah melunaskan tanggungjawabku.
“Kau kena balik malam nanti. Sofea tak perlukan kami. Dia nak suami dia.”
“Saya tak boleh.” Laju aku menoleh. Terlalu banyak benda perlu ku urus dalam satu masa. Office dah dua hari kena tinggal. Alishah dan Asha? Boleh mati aku kalau begini.
“Kau nak sangat keluarga abang kau mati?.”
“Please lah, saya penat sangat. Apa tuan dengan puan tak sanggup nak jaga anak sendiri? Kalau betul dia nakkan saya, dia tengah tak sedar tu. Mana dia tahu kalau saya yang jaga dia?.”
Perkara semudah itu pun takkan tak boleh nak fikir?
Mr.Khaleed merengus marah. Ditatapnya wajah Sofea seketika sebelum matanya beralih kepadaku.
“Tak apa. Aku bagi kau peluang sekali ni. Esok kau tak ada alasan tak nak datang. Kalau tak, dengan isteri kau sekali aku bunuh.”
Isteri? Alishah?
“Tuan jangan sesekali pasang niat nak sentuh keluarga saya. Kalau tak, saya boleh buat sofea menderita.”
Selepas itu aku terus angkat kaki keluar dari wad kelas pertama yang begitu menghangatkan hati itu.
Lepas ni aku kena mereka alasan pula untuk Alishah…Ya Allah…

9 comments:

  1. ish..
    napa lak zikri yg kne jd mangsa...
    bencilah kt along dia...tp cerita ni mkin menarik...cmne klu zikri terjatuh syg plak kt sofea tuh???huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. seannye la hidup zikri ni..
    jahatla mr khaled ni..along die pon jahat..!
    nak lg..!

    ReplyDelete
  3. kenapa along dia ni boleh buat business dgn orang macam khaled tu. Zikri bagitahu je kat parents, insyaallah dia orang boleh tolong.

    ReplyDelete
  4. tak tahu dah nak cakap ape...
    nak salahkan sofea tak leh...
    bapa die tu nape jht sgt?
    ske sgt main ugut2...
    entah apela penerimaan alishah nanti ble tahu zikri kawin 2...
    tabahkan hati zikri!
    ceh... macam wujud lak watak ni

    ReplyDelete
  5. hurm
    rasanya zikri kna terus terang la
    yg plg bgus
    klu x mmg akn jd cm 2 la

    psl sofea 2
    aisyehhh xsuke dgn dia huhu

    ReplyDelete
  6. hish..jahat giler mertua zik..
    siot jer...
    tp sofea tu rasenye dia baik...
    cuma cara x kene kot..
    huhuhuhu....

    ReplyDelete
  7. sambung..sambung ...please kak tyea

    ReplyDelete
  8. salam kak tyea
    its been a long time i dont read ur n3
    so busy.
    but kak tyea bile nk citer nape along tu jd mcm tu
    ni blh meng'effect' keje2 saya die ofis
    :((
    btw keep on the good work
    chaiyok2
    smile n peace

    -oewyn-

    ReplyDelete
  9. along jahattttttttttt
    apsal libatkan zik dlm probs die??
    adessssssssss
    hrrrrrrrrr
    gewaam btol laaa

    ~~darwis~~

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts