Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Thursday, July 23, 2009

siapa yang salah?10

Terbatuk-batuk aku kat kerusi. Wahh…ajaklah aku, handsome..aku ok punyalah…biar mak ngah nak mengamuk pun aku mesti keluar.
“Betul nak belanja?.” Oh, Izzah..syukurlah adik aku sorang ni pandai…
Doktor handsome terangguk-angguk. Cik Sha tersengguk-sengguk. Tak terucap betapa gembiranya aku hari ini…oh…Alhamdulillah.
“Kita inject ya?.”
“Promise belanja makan ais krim.”
Dr.handsome angguk kepala berkali-kali. Dan aku tiba-tiba menegakkan badan dengan wajah paling manisnya memeluk Izzah, meredakan ketakutannya sedikit dan ambil hati si handsome banyak.
Mungkin kerana Izzah tak takut jadi proses menyuntiknya cuma mengambil masa paling singkat pernah aku rasa. Sampel darahnya diambil dan diserahkan pada nurse di bilik sebelah.
“Okey, adik boleh tunggu kat luar. Nanti ambil ubat erk?.”
“Thanks, doc.”




Hari ini, cepat sangat aku menyiapkan semua kerja. Lepas memasak makan tengah hari aku terus ke sekolah mengambil dua orang yang berkepala batu. Kepala batu pun kepala batulah…aku tak kisah.
Kain dah angkat, siap lipat dan iron lagi. Makin tak sabar aku dibuatnya. Setengah jam lagi jam lima. Doktor handsome cakap, petang ni dia nak belanja aku dan Izzah makan ais krim so I’m waiting, dear.
Argh, terasa gatalnya aku sejak kenal dengan si mamat handsome ni. Tapi nak buat macam mana kan? I can’t control my feeling…love is a miracle, if you don’t know that…
“Sha?.”
“Eh, awak? Dah sampai?.” Alamak, kantoi betul Fahmi nampak aku duduk buaian macam sekarang. Nampak macam aku tunggu dia pula.
“Happy to see you here. Tunggu abang ke?.”
Gulp…
“Err..”
“Perasanlah, abang oi…kak sha tunggu doktor handsome jemput kitoranglah. Tunggu abang buat apa?.”
“Izzah!!.” Ish, pecah rahsia betul budak ni…
Fahmi kaku tengok aku. Seolah-olah nak bertanya dakwaan adiknya tadi. Nak tak nak akhirnya aku anggukkan kepala. Nak kelentong pun mulut celupar adik dia dah pecahkan rahsia.
“Doktor handsome mana?.”
“Err..tak..bu..bukan doktor handsome..”
Dahinya berkerut lagi. “Doktor biasa aje. Dia yang rawat izzah tadi.”
“Tak handsome lah?.” Adoi, naifnya soalan…
“Err..handsome bagi saya..err..” Jujur…memang bagi aku dia handsome sangat-sangat..kalau tak, aku tak fall in love lah..
“Bagi izzah pun dia handsome.”
“Lebih handsome dari abang?.”
Izzah angguk cepat sebelum sempat aku mengangkat bahu. Sorry…that the truth is, he is more more more and more handsome than you…well, what else can I do? I really can’t help that I love him…

6 comments:

  1. nk sesuci kasih seorang isteri
    laa kak...huhuhu

    ReplyDelete
  2. yup...

    dah betullah tajuk citer ni...
    saper y salah????
    x tau saper y salah sebenarnyer...
    nak tau sngt citer selanjutnyer...

    ReplyDelete
  3. huhu..
    rse2 nyer, fahmi neh ske kn sha, kan??
    gee~

    ReplyDelete
  4. CKIT YER..
    HEHEHE..
    NAK LAGI..TIAP 2 ARI BKAK
    BLOG TYEA NI SBB NAK SAMBUNG
    BACA CITE NI..
    SAMBUNG LAGI YER..

    ReplyDelete
  5. kak tyea
    sambung lg cepat2 yer. tp klu x cepat pon kne jgk tgu kn huhuhu
    im waiting dear..........

    -oewyn-
    keep up a good work

    ReplyDelete
  6. hoho..
    besh2..
    p ape kaitan ngn tjuk de??
    stil xdpt relate..
    pape pn njoy reading ur story..
    jp2..spe hero dlm ct nih??
    xnk la fahmi 2..hohoho..
    nk abg sha bley??..wink2..
    lgpn deorg bkn adk brdk kn??..kn??..
    heeee...
    smbg agy..cpt2 tau =)

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts