Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Monday, October 7, 2013

Apa yang kebanyakan perempuan mahu tapi dia tak mahu

Salam.
Aku ada seorang best friend yg kiranya aku kenal sangat. Dia pendiam, suka bersendirian dan unik. Sebabnya banyak benda yang kebanyakan perempuan mahu aku dapati dia tak mahu.

1.emas
Normal untuk mana-mana perempuan suka, beli dan ada emas. Tak kisahlah emas biasa atau putih. Dia tak. Bukan sebab tak mampu. Insyaallah dia mampu tapi dia memang tak minat emas.

2.couple
Jangan kata yang dewasa, akhir zaman ni budak sekolah rendah pun pandai couple. Kan? Tapi dia tak suka couple. Selain cuba mematuhi hukum syarak (dia taklah warak, biasa2 je), dia ada tanggapan yg couple ni do more harm than good. Dia susah percayakan lelaki.

3. Lelaki mulut manis
Aku pun tak suka tapi dia lebih2 lagi. Macam aku mention sebelum ni, dia sangat susah percayakan lelaki. I wonder why sebab dia tak pernah couple dengan siapa2.

4. Lelaki poket tebal
Ada golongan perempuan suka cari pasangan yang poket tebal. Kan? She doesn't. Why? Bagi dia, money only impress lazy girl. Dia ni spesis kuat berusaha dan tak suka bergantung pada orang.

5. Brand
Ramai yang suka benda2 branded kan? Aku pun!! Hihi. But not her. Manusia seorang ni suka benda2 murah supaya dia boleh dapat beli banyak benda walaupun bagi aku dia lebih dari mampu.

Dia ni buat aku kadang2 jeles. Dan rimas!! Haha...tapi selalunya aku akan memikirkan pasal dia ni. Macam mana dia boleh jadi begitu sederhana eh?

Ada sesiapa tak yg ada kawan unik macam aku?

2 comments:

  1. Kita pun tak suke x bpe suke emas, kapel , lelaki poket tebal (gaya pemikiran kwn awak ni sama ngan kitela) teringin nk jumpa kawan awak ni ;) and semua yg awak ckp kat ats ni la..

    tapi...tentang brand..kt suke je brand! tp x suke bli sbb rasa membazir, and kite pun fikir sama mcm kwn awak ni. Suka bli benda murah sbb blh bli byk benda! hehe :p

    ReplyDelete
  2. Keunikan buat seseorang istimewa,kan? Saya salute org2 yang berkemampuan tp hidup dgn sederhana. Jeles pun ya..hihi.

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts