Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Wednesday, February 10, 2010

Jiwa yang hampir rosak...

Sejak mula latihan mengajar ni, aku dah rasa yang jiwa aku makin tak tenteram hampir sepanjang masa. Aku dah mula ada simptom orang bermasalah. Nauzubillah. Aku membebel sendiri, cepat merajuk, sensitif tahap gaban, cepat marah. Aku risau!!!!!!! Semuanya gara-gara budak di sekolah tu. Aku dah buntu. Tak tahu nak guna strategi yang macam mana lagi supaya diorang dengar cakap. Setakat ni, baru sekali aku berjaya mengadakan sesi P&P, itu pun x sempurna. Objektif x tercapai. Selebihnya, aku habis masa menenangkan diorang saja. Sungguh aku benci the kepala sekolah. Kalau keadaan ni berterusan, aku sendiri akan datang jumpa pensyarah aku, minta dia x payah susah-susah datang sekolah observe aku. Baik dia duduk office, letak aje C untuk aku. Memang aku tak ada letak harapan langsung nak dapatkan at least B. They're so s....Benci. And satu benda aku nak bebelkan di sini...budak-budak bermasalah ni datang dari keluarga yang bermasalah. How the parents bring them up really does matter. They only know how to produce a child but don't even know how to 'teach' them at home. Kalau cikgu cubit sikit, sibuk nak saman, nak mengamuk. Tak periksa betul-betul anak tu manusia ke hantu dekat sekolah. Arghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tension tahap gaban. Kalaulah aku dapat budak lagi satu kelas tu, alangkah bahagianya aku. Aku suka diorang. Dengar cakap. Suka berbincang tentang ilmiah, tentang pelajaran. Once you cakap duduk dalam kiraan 3, semuanya cepat-cepat duduk. Bila buat aktiviti, semuanya bekerjasama. Ah.....how unlucky i am....

2 comments:

  1. hehhe.. relax la.. tu la asam grm jd guru..

    ReplyDelete
  2. jd np g skola tue?
    anggap je ni 1 lthn..mn tau nnti awk dpt posting ke skola g2..cbrn

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts