Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Wednesday, November 3, 2010

Mr & Mrs BFF 55

Sebaik sahaja menunaikan solat subuh, Khusyairi memilih untuk menyambung tidur yang semakin sukar untuk lena sejak kebelakangan ini. Fikirannya kusut walau dia sudah mempartikkan teknik pernafasan gaya Amishah sebelum tidur.

“Tariklah nafas tu dalam-dalam sikit kemudian tahan.” Marah Amishah bila dia merungut dadanya terasa semakin sesak.

“Tapi aku dah buatlah. Kau tengok.”

Khusyairi menarik nafas perlahan-lahan dan cuba menahannya namun melihat riak nakal Amishah yang sengaja mengerdipkan mata berkali-kali di hadapannya, akhirnya ketawa yang terlepas keluar.

“Shah, aku serius ni!.”

“Yelah, kalau serius, buat. Aku nak tengoklah ni.”

“Hish, malaslah aku nak buat lagi. Last-last kau buat lagi muka comel kau tu nak suruh aku gelak.”

“Aku comel? Haha…kau baru tahu ke,Ri?.” Dan dengan selamba, bahunya sudah ditimpa kepala Amishah.

Amishah…Amishah…teringatkan Amishah, senyumannya melebar tiba-tiba. Banyak yang boleh membuatkan dia senyum bila mengenangkan wanita itu. Kepalanya digeleng-geleng.

“Astaghfirullah…..”


p/s : Pendek? Melampau? memang...aku tahu..hihi...sorry tp thank u....and, sebab u all dah baca yang ini, cik siti sedang dalam proses menyambungnya semula...yg insyaallah akan dipost sebaik sahaja siap....okey? saya berpegang kepada janji saya!!!....(yerk..yelah tu...)

4 comments:

  1. ~xpe.. tetibe je nk nangis..
    sdey bila khusyairi mcm tu..
    rindu kn syah...
    kak tea.. take ur time.. kami tunggu!~~

    ReplyDelete
  2. memang melampau....hahahaha
    baru nak layan......

    ReplyDelete
  3. nabila : Yer...akak taw..hihi...
    nuha : kikiki...terkena erk? xpe..kejap jer g ada sambungannya...

    ReplyDelete
  4. hehehe... mmg melampau... bt kitaorg ttunggu2 ni. hehehe....
    Kusyairi mmg sayang Syah sgt2.
    Salahfaham yg menerangi hidup diorg. Itu la hidup kn bteras kpercayaan. Bila kepercayaan goyah mcm2 prasangka timbul. Yg malangnya ank diorg tu.huhuhu....
    Anyway thanks writer for keep up writing tis story. Lepas ni tulis panjang2 n post sesegera yg boleh ya. he... ;D

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts