Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Friday, May 14, 2010

Jodoh dah sampai...


Tengok gambar ni betul-betul...inilah yg orang katakan jodoh dah sampai..ish, merapu..isu sebenar yang aku nak cakap ialah AKU NAK KAHWIN!!!....haha..bunyinya macam gatal semacam, desperate..muahaha...janganlah salah sangka. Actually aku tak tahu kenapa sejak kebelakangan ni aku teringin sangat nak kahwin ( macamlah kahwin tu benda kecik yang nak teringin2,kan? )...
pagi tadi lepas subuh, aku tidur dan Ya Allah, manisnya mimpi yang aku dapat. Aku dijodohkan oleh bapa aku dengan sorang lelaki yang langsung aku tak kenal satu apa pun pasal dia...tapi bila bapa aku tanya dengan aku nak ke tak lelaki ni, aku diam memanjang dan bapa aku assume itu as a yes answer..
Memang bahagia gila aku mimpi. Orangnya alim ( baik2, nampak warak)..dia pakai jubah gitu..haha..memang impian aku pun nak dapat suami yang alim w/pun dia x pakai jubah..tapi sepanjang kerja2 nak buat kenduri tu, kami langsung x bertegur sapa..
aku tak marah, aku rela terima dia..cewah, macam real...cuma yang paling sweet waktu dia tengok aku sekejap curi2 then bila aku tangkap mata dia tengah tengok aku, dia senyum dengan aku...itulah yang paling sweet...
orangnya tinggi..nak dekat dua kali ganda dengan aku..kurus..namanya Sufian kalau tak silap..haha...
Oh Tuhan, aku cuma mampu serahkan hal ini pada-Mu..kalau berkahwin itu baik untuk aku dan keimananku, pertemukanlah aku dengan dirinya...secepat mungkin..haha..ish, gatal..
sekarang pun aku single-mingle, sampai kawan2 usik, orang yg single ni lah yang x disangka2 kawen paling awal...dalam mimpi tu pun aku kahwin tahun ni..28hb tp x tau bulan berapa..final year nak kawen?? bahaya..hehehe..
tapi entahlah, orang kata, kalau dalam mimpi tu kita dah nampak muka lelaki tu maksudnya dia bukan jodoh kita...entahlah...

ini my list dalam hidup :
1) ciri2 lelaki impian yang nak dijadikan suami
- muslim ( wajib )
- lelaki ( hahaha...mestilah )
- patuh kepada agama..baik agamanya, baiklah segalanya insyaallah
- terima dan hormat ibu bapa aku seadanya ( tak mau suami sombong )
- sekhufu dengan aku ( ini dianjurkan agama islam..biarlah yang bekerjaya..kalau tak nanti macam mana nak tanggung aku? haha..)
- rupanya tu..bergantung pada hati aku..kalau aku kata handsome tu, handsomelah..tapi rupa sedap mata memandanglah...

2) impian yang belum terlaksana :
- terbitkan novel SKSI aku sebelum aku posting ke mana2 entah
- perbaiki iman dlm diri
- jadi orang yang lebih natural dan tak pemarah ( lelaki mana pun x lekat kalau pompuan asyik marah2..macam aku..asyik marah budak2 dalam kelas )
-KAHWIN!!!!


haha..aku tulis merapu punya panjang, bagus kalau ada yg sudi membaca...haha..apa pun, suka hatilah kan? blog kita, kitalah yg tulis kan? hehe..

12 comments:

  1. kalau yg kte tau pulak.... klu mimpi bercakap tue mainan syaitan....
    tp klu dah jodoh.... tak kemana...... hehehe

    ReplyDelete
  2. haha..yelah..kalau dah jodoh tak ke mana..eh, bukan kalau dah jodoh ke masjidlah nikah..bukan tak ke mana..heheh..

    ReplyDelete
  3. haha...mane tau jodaoh da dekat ke~~klau kawen, jmpt2 r sye...hihihi

    ReplyDelete
  4. yelah tu, Haruhi...dijemput tp x datang, kena saman tau kalau dengan saya..haha..

    ReplyDelete
  5. Insyaallah akan sampai jodoh tu. banyak kan baca doa dari ayat 74 surah al furqan.

    muga mendapat jodoh yg membahagiakan di dunia apalagi di akhirat.


    ikhlas dr akak silent reader :)

    ReplyDelete
  6. Insyaallah akan sampai jodoh tu. banyak kan baca doa dari ayat 74 surah al furqan.

    muga mendapat jodoh yg membahagiakan di dunia apalagi di akhirat.


    ikhlas dr akak silent reader :)

    ReplyDelete
  7. Insyaallah akan sampai jodoh tu. banyak kan baca doa dari ayat 74 surah al furqan.

    muga mendapat jodoh yg membahagiakan di dunia apalagi di akhirat.


    ikhlas dr akak silent reader :)

    ReplyDelete
  8. kita doa yg baik2 ajela kak..
    Sufian ke, sufi ke..kalau itu dah petanda yang Tuhan tunjukkan..apalagi kak..cepatlah cari lelaki yang namanya Sufian..kekeke
    ampon..gurau je kak..

    entah2 itu petunjuk untuk wat novel baru kot??

    ReplyDelete
  9. to Anonymous :
    Hehe..sampai berulang doanya ya..amiiin..saya dah sedar, nak sangat kahwin kalau tak mengekalkan atau memperbaiki iman, x guna juga kan tapi akak dah doakan macam ni, Amiiiin...thanks, kak..

    ReplyDelete
  10. to Wendy :
    ok bah..kau cari kat swak, aku cari kat sabah..haha..lau jumpa, inform lekas..hehe..yelah tu, memang sedang dalam perancangan nak wat story baru..tp x buat2 lagi..

    ReplyDelete
  11. ouch! sweet sgguh impian itu..x gatal pon rasenye, sebab semua orang kan berhak berimpian..saya pon in mood nak kawen jugak walopon x yakin lagi dgn diri sndiri..ahaha..gatal ni!

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts