Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Saturday, January 17, 2009

so what? 4

Gara2 cubaan dia semalam 2, aku sanggup tido kat lantai. Bilek lain plak soma dia dah lock. Cam taw2 jer aku x nak tido 1 bilik ngan dia. Her…x brani aku tido sebelah ngan dia atas katil. Hehe…nasib bek dia x tempeleng aku time aku jerit semalam 2.
Pagi2 subuh plak, dia kuis aku ngan kaki jer. Suh bangun semayang. Ingatkan mak…aku pun apa g. merungut n membebel ah cam slalu aku wat ngan mak. Tapi skali dia tendang sket kaki aku, terbangun aku trus.
“Selama ni ko x semayang ah?.” Mata dia tajam sesangat tengok aku.
Tapi lam takut2 pun, sempat gak aku baring balik bila dia masuk bathroom ambik wudhu.
“Hana!!!!!!!.”


Pas breakfast mee goreng bersup minyak ( first trial ), dia antar aku g daftar kat skolah private. Memang anak ong kekaye je lah dok sini. Diorang bawak keta mahal2 soma.
Fikri urus soma pendaftaran aku. Aku nampak gak dia hulur duit yuran lima keping duit warna ungu2 2. hah? 500? Nak jual aku ke?
“Ikut Puan Hamidah ke kelas ya. “
Aku angguk je. Tengok Fikri pun mesra aje ngan pengetua yang memangnya tua ni. Diorang pula cite2 sambil makan2 time aku kena ikut Puan Hamidah masuk kelas. X adil sungguh!!!!



Yang best kat skolah private ni, cepat je aku dapat geng. Diorang yang mula2 tegur aku.
Natasha, anak manager shipping corporation...anak tunggal gitu. Wafa lak anak bongsu. Mak dia lawyer, dah xde bapa. Cerai. Thaness ni cucu bussinesman, kayanya sama cam atuk dia gak. N Emily, anak mix india ngan jawa ngan mat saleh. Hah, cantik!!!
Eh, lupa lak. Kitowang soma pompuan kat skolah ni. X taw napa c Fikri anta aku skolah kat sini. Anti sosial tul dia tu.


Aku x leh tumpang kengkawan. Kena gak tunggu dia datang amik aku kat sini. Mak....i miss my bike....huahuahua....selama ni mana pernah aku kena antar kena ambik dari skolah. Tapi skang? Dah rasa cam balik skolah primary aje.
Ni, dah dekat nak meletup punggung pun dia x gak sampai2. dah panas membara dah ati aku dok song sorang kat library. Janji pukul 1 tapi ni dah kul bape? X reti nengok jam ke?
“Nanti ko, fik. Lau aku dapat ko....”
“Napa lau dapat abang?.”
Eh? Dia dah sampai? Alamak, dia dengo plak. Ish, sensitifnya cam mak.
“Abang lambat sangat. Hana dah penat tunggu.” Ehehe...sempat gak menjawab.
“Suka ati abang ah nak lambat ke awal. Tunggu je lah. Memandai plak nak complain.”
“Iyelah..”
Dia jegil mata. Huh, ingat hensom lah 2. x adanye, cik abang.
“Ko ni memang suka menjawab yerk?.”
“I.” Baru aku nak buka mulut, dia dah tarik pipi aku. Mak...aku paling x suka owang sentuh pipi aku yang mungil n gebu ni. Kuang ajo....


“Hah, abang nak masuk office. Study pas makan. Jangan nak menggatal ke mana-mana plak. Lau x study, siap ko malam ni.”
“Abang balik bila?.” Hehe...bagus2. lagi dia xde, lagi aku suka. Ble ah aku main game kat laptop dia. X pun...apa g, chat ah ngan kengkawan.
Fikri ni comey gak tapi bab garang n serius spanjang masa, so nampak dah x comey dah. Lau dia jadik ceria kan best...ble gak aku borak2 ngan dia pasal macam2.
“Tengok ah bila keja abang siap.” Kata dia n terus tutup pintu. Aku pun apa g, meraikan ketiadaan fikri terus lompat. Yehuuuuuuuuuu...........
“ N 1 g.” Tetiba dia muncul g kat pintu. Ah, dia nampak ke aku lompat tadi? Cover...cover...aku pura2 tengok siling...hmm, xde cicak cam kat kampung.
“Ko masak malam ni sup ayam, sayur kangkung n sambal belacan. Awas lau x wat. Tunai tanggungjawab ko sebagai bini aku.”



Tunai tanggungjawab sebagai bini dia? Meaning 2 say, buat......2? ahhh...x mungkin. Aku x nak.
Hah, dah dapat idea!!!!!!!
“Mak, ajar hana masak sup ngan sayur kangkung. Lagi dia nak hana wat sambal belacan.”
“Apa ke mimpi ko nak blaja masak ni?.”
“Mak.” Ish, mak ni. Banyak tanya plak dia. “Ni soma salah mak ah. Suh owang kawen ngan rimau.”
“Rimau?.”
“Mak, menantu mak 2 suh hana masak. Cam dia x taw hana x reti masak. Bangang tul.”
“Ish, x baik mengata laki sampai cam 2 taw. P beli je lah. Mak nak ajar...”
Mak? Aku nak beli kat mana lau umah ni berkunci? Beli dari tingkap? Pancing cam kat iklan KFC 2?
“Dia kunci umah!!!!!!!!!!!!!.”


Aku tul2 dah x tahan ngan perangai fikri ni. Ada ke patut dia p suruh aku iron baju dia, cuci kain kitorang ( ngan underwear dia skali ), masak sup ayam n then lipat kain.
Tuhan, tolong ah. Aku x penah wat soma2 tu. 2 keja pompuan ah.
Dah ah dia kurung aku kat umah tiap ari. Malam kul sepuluh baru dia muncul lagi. Mula2 2 aku memang ah suka dia xde tapi makin lama aku nyampah taw. Duduk ngadap dinding. Tv pun kengkadang dia lock taw.
“Keja ko study je. Lau ko x study, ko kena bagi aku baby.”
Itu jelah cara dia nak gertak aku. Bab dia taw aku xkan nak jadik mak. Tido ngan dia pon aku x nak. Inikan plak nak wat yang 2...hush, x nak aku.


“Bang, balik awal sket ye malam ni.”
Cam kena electric shock, dia paling kepala cam x cukup masa. Kot ye pun heran bin ajaib ngan permintaan aku 2...
“Nak manja2 nampak?.”
Tetiba dia sentuh idung aku yang comey ni. N ada 1 senyuman kat bibir dia. Alah...hensemnya dia.
“X kuasa hana nak manja2 ngan bapa rimau cam abang ni.”
“Bapa rimau? Ko 2 mak rimau ko taw x? Lagak pon cam budak laki. Nak cakap owang bapa rimau.”
“2 pon marah.” Hehe...rupanya sensitif gak mamat sekor ni.
“Yelah. Ko ngata abang cam abang ni bukan laki ko.”
“Ok, sorry..”
“Tahu pun.” Dia senyum g. Napa dia happy eh ari ni? Ada apa2 ke ngan dia?
X sempat aku nak balas, dia dah kiss pipi aku. Abang!!!!!!!!!!!!!!


Kemarin hepi, ri ni cam gunung berapi.
“Dah bape umur ko? Masak mihun pun x taw? Pompuan apa ko ni hah?.”
Tadi dia marah aku. Nasib bek aku x nangis. Dia hempas mee yang susah2 aku handle lam kuali 2 tul2 kat muka aku. Melampau tul. Kan dah kotor uniform aku.
Aku cuba sabar. Lek..cool...skali aku balik umah, dia marah g bab aku x letak kasut lam rak. Aku bukan sengaja pon. Dah aku kelam-kabut nak p kencing, aku lari je lah sampai aje kat umah.
“Pompuan xde guna!!!!!!!.” X cukup 2, pipi aku kena pelempang dia. Tangan dah ah beso.
N time 2, tuk pertama kalinya air mata aku tumpah. Selama ni mak marah camna pon, dia x cakap aku x guna taw.


Adoi, lapar wooo….dah malam ni. Aku x makan sejak pagi taw. Kat cafĂ© skolah tadi aku x selera nak makan.
Nak g restoran pon, aku mana ada duit. Wallet kat bilik tadi. Pas je dia hina2 aku, aku trus lari kuar umah. Nasib bek pintu x kunci g.
“Mak…”


Dah nak dekat kul 12 ni. Dia x p carik aku pun. Memang jantan x guna. Ini baru x guna namanya. X peduli bini.
Hua2. aku lapar. Penat. Ngantuk sesangat. Tapi nak membuta kat mana? Xkan nak baring kat kaki lima ni kot? Oh, x sanggup gua. Kotor 2. owang pijak2. ludah2 g ngan kahak. Maklum ah orang Malaysia ni. Keje asyik nak meludah kat tempat2 awam cam ni.


“Eh, anak ni wat apa kat sini? X balek umah ke?.”
Aku sengih jer. Bila dia tanya aku sengih. Yelah x taw nak jawab apa. Kang cakap gaduh ngan laki, dia banyak soal plak. Lama2 bila aku asyik sengih je, dia blah. Mesti dia ingat aku x cukup tiang…hmm..apa2 aje lah…

1 comment:

cakap aje..saya layan..

Popular Posts