Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Thursday, January 22, 2009

so what? 8

Betul2 aku heran pulak dengan bapa rimau ni. Kat umah pun xde, henpon x jawab. Mana pulak dia ni?
Sampai dah macam ni punya lewat pun dia still x balek umah lagi. Xkan merajuk kot? Aku yang patutnya merajuk. Bukan dia.
Dah lah aku rasa macam nak muntah jer bila nak makan, dia pulak menghilangkan diri.


Uwekkk...uwekkk...
Eh, muntah aje lah kerja aku ni nampaknya. Dah dua hari aku macam ni. N dua hari jugak lah bapa rimau x balek2.
Aku salah makan apa yerk? Tapi masalahnya aku x sempat makan dah muntah. Ni dah jadik tambah kering dah aku ni.
Nak pergi klinik, aku mana ada duit nak bayar. Lagipun aku mana berani jalan2 sorang dengan keadaan aku ni. Karang pengsan pulak kat tengah owang ramai 2, wat malu muka aku aje.







Bangun jer pagi, aku dah terus muntah2. Aih, aku memang kena pergi klinik lah kalau begini punya hal.
Hmm...camna yerk? Mana ada klinik guna credit card punya machine 2. Habis 2 aku nak buat camna? Bapa rimau pulak dah lupa kat aku. X balik rumah, cuma ada credit card dia aje.
Itu pun mana aku taw boleh guna lagi ke x. Tapi x kan owang kaya cam bapa rimau boleh bankrupt pulak.


Tok..tok..tok...
Aduh, sape pulak yang datang ni? X pernah dalam rekod rumah ni ada tetamu nak datang. Sedare bapa rimau?
Ah? Pompuan mana pulak ni? Nak bukak ke x?
“Hello. Fik, open the door.”
Amboi, main fik fik pulak menatang sorang ni yer? Sape dia ni? Tapi aku rasa memang dia ni family member bapa rimau. Family aku jugak lah kalau macam 2. Eh, iye ke?
“Honey, mum’s here. Come on, open the door.”
Hah? Mum?


“Who the hell are you? What are u doing here?.”
Hah, kan aku dah menyesal bukak pintu. Baru aku nak jawab tetiba jer loya aku ni datang balek.
Uwekk...uwekk...
Betul2 kat depan dia. N kena sikit hujung kaki dia yang x lawa mana 2.



“Sabarlah, kak. Nak buat camna kan?.”
“Haah, hana. Mak pun x taw lagi dah nak wat camna.”
“At least exam penting hana dah habis kan. Yang lain2 jangan fikirlah. Nanti tambah demam pulak.”


Memang aku x nak fikir apa2 lagi dah tapi korang x taw one thing. Aku dah pregnant. Lepas aje mummy bapa rimau halau aku dari umah 2, aku terus call mak dengan ayah.
Sekarang aku dah balek rumah mak. Patutnya memanglah best tapi aku x taw kenapa aku selalu ingat kat bapa rimau. Bab baby ni ke?
Aku taw aku pregnant pon time mak bawak aku pergi klinik semalam. Iyelah dah dekat seminggu aku demam. Naseb baik mak x jadik ikut aku masuk bilik doctor 2. Lau x, mesti dia pon taw aku pregnant.


“Nak join pergi rumah atuk x?.”
“X naklah, fiz. Aku penat betul ni. Malas nak jalan2.”
“Alah, jomlah. Lama dah akak x pi rumah atuk. Lagipun kita boleh swimming kat sungai belakang 2.”
Swimming? Maunya aku pengsan pulak dalam air 2. Dah lah kepala pon dizzy semacam, nak pergi swimming kepala hotak ko.
“Alah akak ni. Orang nak cheer up dia, dia pulak x nak join. Malas lah camni. Baek pergi dengan angah jer.”
“Sorry.”


Sekarang dah cuti sekolah. Kalau last year kitorang plan macam2. nak pergi picnic, pergi travel and macam2 lagi lah.
Tahun ni pulak mak cadang nak bawak kitorang pergi umrah. Tetiba pulak aku rasa nak sangat join diorang tapi kalau awal2 pregnant ni mana boleh naik flight. Karang gugur pulak.
Oh, walaupun aku still muda and sayang sangat dengan usia remaja aku ni tapi aku takkan sampai hati nak hilang waris bapa rimau ni.
Eh, bukan bapa rimau!!! Fikri. Nanti baby ni betul2 pulak jadik anak rimau. Haih, x nak aku….


“Hah, korang nak tarikhnya bila? Kalau mak, 2 minggu lagi pun ok jugak. Time betul2 dah cuti. Xde sedara nak kawen. Ah, ngam lah ni.”
Wah, semangat aje mak nak book ticket. Tapi aku belum bukak mulut pon bagitau pasal aku x dapat ikut ni. Nanti lambat2, mak book pulak untuk aku. Tup2 x jalan, sayang aje duit mak.
Aih, camna nak cakap yerk?
Kalau cakap, nanti diorang x jadik pulak nak jalan. Mana mak nak tinggal aku sorang kat rumah dengan baby dalam perut ni?


Rindu. Itu aje yang aku taw sekarang. Selama ni mana lah aku pandai nak rindu2 ni semua. Kalau dulu, dengar jer orang nangis sebab rindu, aku mesti gelak sampai pengsanlah. X logik..x logik..tapi sekarang aku sendiri yang rasa macam dah nak gila ingat kat fikri.
Masuk hari ni, dah nak 2 minggu kitorang berpisah taw. Dia x pernah call aku, apa lagi nak cari aku kat kampung ni.
Maybe dia dah x nak kat aku kot. Haih, malang betul nasib baby ni…


“Hah, mak dah book ticket umrah kita semua. Kita punya flight 20 disember ni. Lagi nak dua minggu lah.”
“Yeehuuu..”
Aku senyum jer bila semua orang happy sesangat. Hana dengan hafiz dah jadik macam bebudak aje. Lompat sana sini. Iyelah, sape x hepi kan nak pergi tempat2 mulia macam 2. Aku pon nak tapi…

8 comments:

  1. CEPAT CKIT SAMBUNG YEA PENULIS...
    X SABO NAK BACA...

    ReplyDelete
  2. cop..cop..
    bilo lak dorang ni to geder2????
    hmmm...
    cian kat hana.....
    fik tu mengong la...
    majok je...

    ReplyDelete
  3. hu~
    akk smbung ag>>>
    aisey~
    pe ek jd kt bpk rimau tuhs???
    wahahah~
    msT dye ader reas0n kn...
    ekekeke...
    nex2...

    ReplyDelete
  4. waduh2..
    best sgt tp ngape pendek...
    cepat2 sambung tau x saboo
    nak ikuti strusnye...
    huhuhu

    ReplyDelete
  5. huuuuu c hana pregnant ar plak..
    hish c fik ni g mn lak..
    cian c hana tu..
    adesss aka cepat ar smbung
    huhuhu dh x sabau ni
    beshhhhh ar
    thx eh..
    eheeeeee

    ReplyDelete
  6. akk..
    tlg smbong...
    cpt2...
    sy x sbr nk bce..
    n then biar pnjg sket...
    hehehehehe...
    cpt2 smbong yerk..

    ReplyDelete
  7. akak..cepat sikit..next story>>>
    x sbar gegiler dh nie..
    wakakaka~
    so sweet~
    good job!!

    ReplyDelete
  8. best citer ni....
    cpt la smbung...
    mne bpk rimau ni pg....
    ksian kt bini dia...

    dia kawen x citer kt mak dia ek....
    so sad...

    ~rEeNa~

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts