Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Saturday, January 17, 2009

so what? 5

“Mak!!!!.”
“Eh, camna hana leh ada kat umah plak ni? Balik ngan fikri ke?.”
Mak ni, bukannya nak peluk aku yang dah sebulan xde depan mata dia. Membebel plak tanya itu ini.
Malas aku nak layan. Aku terus masuk bilik n kunci. Hempas badan atas katil. Tengok siling yang masih bersih cam dulu.
Nampaknya aku salah lokasi ah nak merajuk. Ingatkan balek sini mak tolong pujuk tapi rupanya x. dia nak tanya khabar aku pon x. fikri bapa rimau gila 2 lagi ah. X peduli kat orang dah.


“Hana, meh bangun lunch hana.”
Dah pagi ke? Lamanya aku tido. Nak dekat satu ari. Melampau tul mata aku ni. Nak tutup 2 x berpikir langsung. Gunalah otak sket…eh, tapi mata ada otak ke?
“Hana. Hana x nak makan ngan mak ngan ayah? Meh, kuar sayang. Kita lunch sesama.”
Ada apa2 sotong di sebalik tom yam ke mak ni? Tetiba jer baik semacam. Lembut jer sora. Xkan fikri ada kat sini kot? Tapi ish, x bek burok sangka ngan mak sendiri.


Aku x taw plak geng2 aku taw aku ada kat umah mak. Tetiba je diorang datang umah reramai. Tekejut gue.
Aliff, Bad, linda, Khai, c Shah pun ada gak?
“Hai, mem.”
“Ko jangan nak carik pasal ngan aku eh. Nanti kena sebijik kang, niaya muka ko yang x ensom 2.”
“Aik, dah jadik madamme pon nak punch owang gi?.”
“Bahaya...bahaya..”
“X takut ke laki ko nanti?.”
X abis2 diorang usik aku. Nasib bek aku pura2 cool. Bila linda tanya sal fikri, wah bukan men syok aku cite. Real cam aku in love jer. Hehe..diorang caya jer 2.


“Akak!!!!.”
Hani? Cuti sem ke skang?
“Hah, ni mesti heran tengok hani.” Memuncung je dia. Iyelah..dah lama sangat kitorang x jumpa.
“Ko cuti apa?.”
“Hani kan baru bis exam. Hani minta cuti balik. Mak yang tolong.”
Oh, patut ah. Hafiz mesti x nak balik umah cepat2. dia 2 slalu jer ngan kengkawan dia masuk program hafal2 quran. Ngam ah ayah bagi dia nama hafiz 2.


Dah balik umah ni, x besa plak aku dok tengok tv. Kan dah sebulan ni kena study jer. Bapa rimau kedekut!!!
Huarghh......
“Aik, xkan dah ngantuk kot?.” Ayah tengok cam x caya jer. Anak dia ni mana pernah tido sebelum kul dua tiga pagi. Skang baru kul sepuluh.
“Ngantuk tul ah, yah. Hana chow dulu ah. Cite ni pon bukannya best sangat. Nonsense.”
“Nonsense? Slalu suka jer cite action cam ni.”
Hehehe....sebenarnya aku skang dah x minat ngan tv. Nak race pun aku nak x nak jer. Tapi x taw ah lau diorang ajak gi.
“Nite, yah.”


Aih, sejuk tul ah kat bilik ni. Ni mesti ujan ah kat luar. Eee....bestnya dapat tido sambil peluk teddy bear c hani ni....hmm...
Hehe...mintak2 dia x sedar teddy bear dia dah kena culik. Best jer peluk teddy bear...teddy bear? Tapi napa xde bulu halus dia? Xkan hani p cukur? Yang ni semacam jer.
Pandai peluk aku plak 2...



“Abang!!!!!!!!!!!!!!.”
“Napa? X best ke abang peluk?.”
Eee…bila masa bapa rimau ni sampai? Siap peluk2 owang g. Peluk? Aku cepat2 check baju ngan sluar aku. Fuh, nasib bek masih elok!!!
“Xdenya abang nak wat menda 2.”
Taw pun aku x suka. “Kul bape ni?.”
Dia tunjuk 2 jari dia. Kul dua? Oh, patut ah aku ngantuk sangat. Tapi lau dia masih nak tido atas katil ni, aku nak tido camna?
Huarghh…
“Dah ah nguap 2. Dah ah x reti nak tutup mulut. Bau taw x? Dah ah, abang ngantuk sangat ni.”
“Abang.” X reti gi?
“Apa?.”
“X selesa ah cam ni.”
“Ok..ok..abang tido kat toilet.”
Fikri merajuk ke? Dia terus angkat selimut ngan bantal. Kasarnya. Selimut dia sampai kena kat muka owang.
Tapi bagus gak lau dia nak tido kat toilet. ..hehehe…



Bab aku dah x dapat lawan mak, kena gak aku ikut bapa rimau ni balik KL. Gpun aku segan ngan hani. Nanti aku kena marah ngan bapa rimau depan dia, malu oh.
Sampai jer kat umah, aku pun terus masuk bilik. Ingat dia dah balik office so aku buka ah baju dengan selamba lembunya. Siap nyanyi2 n siul2 g.
Skali aku tengok cermin, aik?
Dia ada kat sini? Lama dah ke? Argh……..


“Hana nak tido lu. Ngantuk. Gpun xde homework nak wat.”
“Ngantuk? Skang baru kul lapan.” Dia tengok jam. Aku pun ikut gak. “Ish, x logik ko dah ngantuk. Abang yang drive pun x rasa ngantuk.”
Alah, xkan x bagi aku tido lu? Memang ah mata ni x ngantuk pun tapi rimas ah bila dia asyik belek aku atas bawah. Cam nak sesuatu jer. Seram. Malam ni plak hujan. Sejuk2 cam ni slalu mak ngan ayah tido awal taw.
“Lau orang dah ngantuk nak wat camne?.”
“Jangan ko nak kelentong abang. Ko kena teman gak abang makan. Abang rasa ko pun x makan g.”
“Alah, orang x lapar. Bapa rimau aje yang perut beso 2. Ingat nak makan aje keje.”
“Bapa rimau?.”
Xkan dah wat2 lupa nama ko sendiri? “Hmm..abang ah. Bapa rimau perut beso.”
“Bapa rimau…” asyik 2 jer dia cakap. Bapa rimau..bapa rimau…alah, aku sentiasa ingat nama 2. x yah ko ulang2 sebut.


Bapa rimau ni memang dah len ah skang. Pelik pun ada. Aku dah jarang ah kena marah2 cam dulu. Hmm…napa ah ngan dia?
Suara dia dah lembut sket 2 dah cukup pelik, tapi bila dia suka jer tengok aku, 2 yang maha pelik 2. kekadang 2 time kitorang on the way nak g skolah, aku taw dia slalu lirik mata kat aku.
Xkan dah tangkap cintun ngan bini giler dia ni kot? Ahh…whatever it is, aku x suka ngan dia. Hahaha…..
Eh, aku gelak cam ah dah konfom dia memang fall in love ngan aku. Haih, perasan aje keje.


“Nak ikut abang g market x?.”
“Skang?.”
“Iyelah, sayang. Bis xkan lusa?.”
Sayang? Eee….nek meremang bulu2 idung aku. Apahal ngan mamat sekor ni ah?
“Nak beli apa? Barang2 hana banyak g. barang2 tuk masak pun x bis gi.”
“Tapi barang2 abang dah abis.” Suara 2….suara 2 ada sket sense of manja. Tetiba plak aku rasa cam layan bebudak kecik.
“Eh, lau dah abis pun hana nak wat apa? Abang aje ah pi. Malas ah hana nak kuar skang.”
“Sayang…”
“Jangan panggil hana cam 2, leh x? geli taw.” Tapi aku berani cakap lam ati jer. Mau kena tempeleng kang.
“X nak ah.”
“Hana!!!!!!!!!!!!.”


“Leh x ko jangan wat muka monyok ko 2 kat sini? Ko ni dah ah x lawa, wat lak muka 2 cam 2…haih, memalukan abang jer.”
“Malu?.”
Kuang ajo tul binatang ni. Hee…tul2 bapa rimau. Ngata owang x lawa, cam ah dia punya muka ensom. Ensom g ayah aku yang dah tua 2. stakat muka pan-asean 2…alah, bersepah kat Malaysia ni.
“Hah, tolong pilih baju tuk abang.”
Hee…aku pun x pernah taw mak pilihkan baju time dah beso panjang cam ni. Dia yang tua bangka ni plak ngada2? Amboi…amboi…amboi…
“Wat g muka x lawa 2.”
“Kata owang cam ah muka bapa rimau 2 ensom. Ensom g mat bangla.”
“Apa?.”
Huh, bapa rimau!!!!!!!!


“Eh, tonight ada konsert Avril kat Laguna Park taw. U x nak join kitorang ke?.”
“Haah. Best taw. I dah dapat ticket. I nak p ngan my baby.”
“I nak ikut camna. Abang I x bagi I kuar. Dia 2 suka kurung orang kat umah. Nyampah tul.”
Natasha ni best ah. Soma yang dia nak dia dapat. Mak dia bagi jer credit card. Suka ati dia ah nak guna duit 2 sampai tang mana. Nak sampai abis, ke nak pakai sampai kena call mak dia g. aku pon x taw. Jeles oh cam ni.
Bukan cam aku. Duit dia bagi cukup2 nak makan kat café jer. Dia takut aku p foya2 ah 2. dasar bapa rimau.
“Hah, camna lau I try call ur brother. Biar I cakap ngan dia.”
“Eh, tul gak 2.”
Hehehe…dia mesti ikut punya ah cakap tasha ni.









“Hmm..hello. May I speak to mr.fikri, please?.”
“Hold on please, miss. I’ll pass to him.” Wah, halusnya sora secretary bapa rimau ni. Mesti cantik muka dia.
Kitorang tunggu nak dua minit baru secretary dia pass phone kat bapa rimau. Aku plak trus pass phone kat Natasha.
“Yes, speaking.”
Garaunya sora. Cam orang baru bangun tido jer. Xkan curi tulang kat office kot owang tua ni?
“I’m tasha. A friend of ur sister.”
“My sister?.” Ops…alamak. Jangan pecah rahsia plak. Ni mesti dia baru jaga ni. Selama ni dia yang p ngaku abang aku. Yelah malu nak cakap laki.
“Eh, ur sister is my friend. Hana Fatihah?.”
“Oh, hana! So sorry, sis. I got headache so I can’t think normally.”
Lah, bapa rimau sakit? Hahaha…padan muka x ensom dia 2. pot pet pot pet diorang discuss n akhirnya….x disangka tul, bapa rimau bagi aku kuar ngan kengkawan aku p konsert Avril!!!!!!!!!!!!!
Tq bapa rimau…sayang bapa rimau.


Wah, memang best dapat kuar ngan kengkawan ni. Kitorang enjoy sangat. Tapi bila diorang ajak masuk pub, aku terpaksa ah minta diri. Jahat2 aku pun, x minat ngan pub taw. Hehe…
Gpun dah lewat sangat. Nak dekat kul satu. Wah, dah xde ciri2 cam bini orang kan? Hehehe….
Time aku buka pintu umah, gelap sangat. Eh, jan ada penjahat dah ah. Aku ni bukannya suka sangat kes gelap ni. Trauma..
“Bapa rimau x balik ke? Dia p mana plak?.”
Xkan aku p konsert avril, dia plak p konsert micheal Jackson? Ni kes jealous dah ni. Tapi mana ada patung magic 2 kat Malaysia.
Eh, x leh jadik ni. Mana phone umah? Aku mesti call bapa rimau skang gak. Aku takut ni. Nanti ada perompak camna?
Pelan2 aku raba2 lantai sampai kat rak tv. Jumpa aje tepon, aku terus call phone number si fikri bapa rimau 2. eh, napa bunyi dia….
Kat sini ah. Eh, ada cahaya ah kat sofa 2.
“Abang?.”
Bapa rimau ni napa? Tido cam dah pengsan. Aku jerit cam toyol pun dia leh wat x taw jer.
“Abang…napa ngan abang ni?.” Aku goyang bahu dia pun, dia still x bukak mata. Bila aku x sengaja pegang dahi dia….panasnya.

No comments:

Post a Comment

cakap aje..saya layan..

Popular Posts