Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Wednesday, January 21, 2009

so what? 7

“Apsal bapa rimau leh balik awal plak?.”
“Suka ati abang ah. Office abang.”
“Eee...temberang tul. Cam dia aje ada office.”
“Apa2 aje ah. I don’t care.”
“Amboi..amboi...makin ngada ah bapa rimau ni skang.”
“Lau abang tul2 nak jadik bapa rimau camna?.”
Hahahaa.....”Bis 2 abang ingat hana memain ke panggil abang bapa rimau 2?.”
“No, I mean...I want 2 be a real father.”
“No way. Owang still g skolah. Giler ke apa nak ada baby plak.”
“Lau abang nak baby gak?.”
“Abang p ah kawen lain. Carik pompuan yang sebaya ngan bapa rimau. Nak baby bebanyak pon xpe.”
“Really?.”


Tul ke aku nak dia kawen len? Kawen n dapat baby ngan pompuan len?
Aduh, satu minggu ni kepala otak aku asyik pikirkan hal ni aje. Mana aku nak ada madu muda2 cam ni.
N actually, aku takut lau bapa rimau dah x ingat kat aku g nanti bila dia kawen ngan pompuan len. Apalagi lau dah ada baby...
Nanti sape plak nak teman aku tido? Nak ajar aku itu ini pasal masak mengalahkan mak? Alala...


“Abang.”
Tekezot bapa rimau aku masuk time dia baru abis mandi. Masih ngan tuala dia 2.
“Abang...”



“Do ur best taw.”
“Ok. Insyaallah. Bapa rimau doakan hana time semayang yer.”
“Eh, ko doa sendiri ah.”
“Jahatnya bapa rimau ni. Mak cakap, doa laki ni makbul. Doa aje lah. 2 pon malas. Dasar bapa rimau.”
“Lau ko cakap cam 2, x jadik ah aku doa ko.”
“Hee...bapa rimau ni kan.”
“Hehe...ok, tapi ngan 1 syarat. Kiss me b4 u leave.”
“Alah..men syarat2 plak.”
“Nak ke x nak?.”
Ngan muka paling masamnya, aku bagi gak 1 kiss kat pipi dia. X kisah ah. Lebih dari kiss pun kitorang dah wat...hehe...giler kan.


Huih, ingat senang ker nak exam ni? Susah. Menitik peluh sampai nak basah 1 kertas hah. Tapi bukan aku ah. Aku steady jer jawab bab aku rajin study. Gpun bapa rimau slalu ajar aku kat umah.
Dua ari lepas pun, mak ngan ayah datang tido umah kitorang. Walaupun mak nengok aku x brape pandai kemas umah p bab aku nak exam beso so dia x leh membebel ah.
Hehe..best gak kan lau ada owang yang sayang ni??


“Sepanjang hana exam ni, bapa rimau kena masak. Hana busy nak study.”
“Amboi...lau malas 2, ngaku ajelah.”
“Eh, tul ah. Owang nak exam mana ada sibuk nak masak g. Kengkawan hana 2 soma relax lam bilik.”
“Bab diorang 2 xde laki. Bukan cam ko.”
“X kisah. Hana x nak masak. Penat taw.”
“Bis aku x penat? Aku dah ah keje sampai malam. Ko nak suh aku masak plak? Hmm..hmm...x mungkin.”
“Bapa rimau ni.”
“Biar. Aku makan jer kat hotel sorang2. Ko lapar ko masak sendiri ah.”












X sangka pulak aku bapa rimau betul2 x balik awal malam ni. Dah lah aku lapar yang amat sekarang. Nak makan apa? Beras dah habis. Xkan nak makan megi kot malam2 buta ni?
Ee...bapa rimau hantu. Dia mesti tengah makan beso kat hotel ni. Geramnyerrr....nanti ko, bapa rimau!!!


“Good morning, honey.”
Eh, sape pulak bisik2 manja ni? Wat owang geli jer lah.
“Sayang, get up plez. U’re late.”
Aik? Sape ni hah? Ah, lempang ajelah. Kacau owang x kira masa. Hah, padan muka ko makan penampo aku.
“Sayang!!!!.”
Hah? HIdup lagi? Tapi macam kenal jer...
“Hana!!!!!!!.”
Hah? “Eh, bapa rimau ke? Sorry.” Tapi aku x cakap macam 2 pun kat dia. Aku still marah ni. Hantu jahat ni x tanya pon aku lapar ke x. Hah, ngam jugak lah aku dah lempang dia tadi. Haha...


Sengaja aku x nak bukak mulut sepanjang hari ni. Macam2 dia cuba nak bagitau tapi aku wat dek jer.
“Sayang, I made breakfast 4 u. Come, kita makan sesama.”
Aku saja tepis tangan dia yang gatal2 nak naik ke pinggang aku yang ramping ni. Tekezut gak dia.
“Sayang. Ari ni last paper sayang, kan. Makan ah dulu abang masak 2.”
“X payah.”
Aku cepat2 sarung stokin. Dia pulak dah merah2 muka. Bila aku baru nak bukak pintu, tetiba jer dia tarik aku pergi dapur. Adoiii....sakit....
“Hah, makan!!!!!!!!.”
Dia paksa jugak aku telan omelette dengan sosej 2. Aku try gak lah nak telan tapi...
Uwekk...


Dua2 kami dah jadik bisu. Sampai jer kat skolah, aku turun n langsung x salam dia macam slalu. Hehe...sebab selalu 2 dia yang pergi paksa2 aku salam dia, cium tangan busuk dia 2.
Huh, hari ni last paper. Bio plak 2. I can do it!!!!!!!!!!






Yess!!!!!!!! Merdeka!!!!!!!!
Macam2 gelagat bebudak sekolah ni tunjuk. Ada yang pergi peluk kengkawan, makan kat cafe, peluk cikgu and x kurang jugak ada yang terus balik dengan boypren yang setia betul tunggu kat lobi.
Aku pulak? Hmm...yang penting aku x nak balek...tengok bapa rimau 2. Gpun hari ni dia cakap nak ambik cuti.


“Eh, hana. Bro ko dah tunggu kat bawah lah. Dia suruh ko cepat sket.”
“Ok. Tq.”
Hmm...biar dia tunggu aku lelama sket. Biar padan dengan muka x hensom dia 2. Paksa2 owang...dah lah 2, tarik aku macam tarik anak lembu jer. Mana dia taw aku sakit ke x.


Aik? Kata tunggu tapi xde pon. Mana pulak bapa rimau ni hilang? Kena culik? Mana ada penculik nak culik owang macam dia 2.
Call henpon pun dia x jawab. Eh, ni yang wat aku lagi sakit hati ni. Cakap x serupa bikin. Baru aku lambat setengah jam dia dah xde dah.

5 comments:

  1. thnks writer...
    akhirnya de gak smbgan cte nie...
    best...

    ReplyDelete
  2. best..
    thnks writer cz cpt2 smbng cte nie..

    ReplyDelete
  3. wahahaha...
    pat la sis...
    smbg byk2..
    adeh....
    klaka tol la hana n fikri tu...
    sengal memasing..

    ReplyDelete
  4. memang best sgt cite ni...x sabo nk bca smbngannya...huhuhu

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts