Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Tuesday, February 3, 2009

An Andalusia's Story 11

Waktu sekolah dulu, aku memang raja pecut. Mana pernah aku miss ikut sukan track ni. Asal lari aje tak ada lain mesti aku ajelah wakil rumah sukan kitorang.
Tapi itu dulu. Kali ni aku rasa aku lari macam dah tak cukup tanah. Entah lurus entah tak aku park kereta, tak sempat aku nak ambil tahu. Yang penting aku nak cepat tengok dia.
Teruk sangat ke dia sampai nak kena masuk ICU? Eh, mestilah kan. Mana ada orang patah gigi masuk kat situ. Mau juga yang cedera parah. Cedera parah? Kritikal tahap mana?





“Doktor, macam mana bos saya tu?.”
Grrr....nak aje aku tangkap doktor ni. Tapi tak jadi bila tengok baju dia yang dah basah kena peluh tu. Macam orang kerja keras aje.
“Bos awak?.”
“Ya. Yang accident tu? Dia kat dalam kan?.”
“Memang dia accident. Dia masih tak sedar. Kami beri tempoh dalam sejam dua ni, dia mesti sedar. Insyaallah.”
Alhamdulillah.....kat sini juga aku melompat-lompat. Nak peluk orang, aku sendiri aje kat sini. Nenek dengan adik-adik ni entah masuk ke manalah pula.
“Thanks, doc.”
“Ya. Saya minta diri dulu.”
“Tapi saya boleh masuk kan?.”
Satu senyuman aje buat aku terus tumpah air mata. Betul. Aku menangis. Sebab apa? Sebab aku memang sayangkan dia. Bos? Ya. Siapa lagi?



“Bos. Saya dah sampai ni. Saya jaga bos sampai bos okay.”
Kalaulah aku tak takut hukum Allah s.w.t, panjang dah tangan aku ni nak genggam tangan dia yang dah terkulai tu. Kalau tak pun, usap dahi dia. Tapi syukurlah aku masih sayangkan iman aku yang memang dah tak sekuat mana ni.
Air mata aku ni jangan cakaplah. Macam bos ni betul-betul boyfriend aku aje. Nurse tengok pun aku buat muka dungu. Korang apa peduli???
Bayangkan aku boleh teman dia sampai waktu melawat habis. Tak mengeluh macam selalu. Sampai guard yang pergi panggil aku. Suruh keluar.
“Give me few more minutes, plez.”
Lupa aku pak guard ni tak reti cakap orang hijau. Bila dia melongo tengok aku, ouch!!!!
“Kejap ye, cik. Saya keluar sendiri pas ni.”
“Tak bolehlah, cik. Saya ni menjalankan tugas. Nanti yang kena, saya juga,”
Ish, rilex lah. Benci betul aku orang tua ni. Profesional lah tu konon. Pirahhh!!!! Saja nak tunjuk kuasa. Jaga kau....ringan aje kaki nak menyepak tapi sebab ada doktor muda lalu, aku setakat jeling ajelah pak guard ni. Nasib baik kau malam ni...
“Bencinya saya. Sudahlah, saya keluar....”
“Liya???.”

3 comments:

  1. best3...
    tp nape pendek sgt

    cmne dgn bos tu.....

    ~rina~

    ReplyDelete
  2. huhu..
    pendek sgt lah tyea..
    x puas nak bce..
    emo gak liya tu...kan!!!
    pe2 pon x sabo nk ikuti strusnye..

    ReplyDelete
  3. aduss...cian lah plk kt bos liya 2..
    pe yg jd sbnrnya smpai blh xcdent nie??
    tpi sk lah kt liya 2...
    syg je kt bos 2 ek..
    smpai snggup jg bos cm 2 baik pdahal diaorg bkn couple pn...huhu
    skeeee sgt...best..
    thnks writer...

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts