Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Sunday, February 8, 2009

so what? 12

Ya Allah, tak habis-habis dugaan yang datang….nak fikirkan pasal bapa rimau pun dah lelah, ini satu pulak datang. Haikal…aduh…macam mana aku nak buat supaya dia tau aku tak nak layan dia lebih-lebih?
Ni dah masuk lima kali dia ajak keluar dengan dia. Hari tu kan dia dah tau aku ada anak. Tak terfikir ke kalau aku ada suami?
Memanglah aku tak tau status aku selama ni tapi mak tak pernah pula terima surat dari mahkamah syariah. So, that means I’m still his wife. Tapi masih or not, aku memang dah tutup hati ni nak terima orang lain. Aku dah tak cari lelaki lain.
Napa? Sebab aku sayang sangat dengan anak aku…Asha..dia waris yang aku dapat dari fikri..Aku tak nak hubungan kami jadi jauh..kalau aku kawen lain, mungkin aku akan dapat anak baru…habis camna dengan Asha?? Tu yang paling aku tak nak…jauh dengan Asha.


Memang aku betul-betul dah stress sekarang. Aku asyik teringatkan fikri and at the same time, haikal tak penat-penat nak menggoda.
Ambik cuti satu minggu, aku bawak Asha pulang kampung. Dua hari kat rumah mak, lepas tu kami sekeluarga pergi bercuti kat Cameron Highland. Aman kat sini. Angin pun sejuk. Cuma taklah sesejuk time kat UK dulu,
Cuti-cuti ni pun, aku lebih banyak duduk bilik. Aku biarkan Asha jalan puas-puas dengan mak, ayah and hani. Hafiz pulak tak dapat ikut. Dia banyak keja kat matrik tu. Maklumlah, nak jadi macam kakak dia ni.






“Mama ni, nak tido aje. Come, join us.”
“Asha.”
“Hee... I hate u, mama.”
“Asha!!!!!.”


“I’m sorry,okay? Mama takde niat nak tengking anak mama ni. Mama dah sakit kepala ni. Please forgive me, dear.”
Dari tadi Asha tak reti nak berhenti nangis. Dia dah tak nak bercakap dengan aku. Aku bukan sengaja marah dia. Kepala dahlah sakit, otak penat, Asha pulak macam ni…
“It’s okay. If u don’t feel like forgiving me right now, it’s okay. Mama can wait. But please forgive me. That’s all I want.”


Aku dah hilang mood sekarang. Nak makan pun takde selera langsung. Mak dengan ayah dah cuba pujuk tapi aku tetap macam ni. Ya Allah….aku butuh pertolonganMu…tenangkanlah hati hamba Mu ini.


Ingat nak sambung tidur lepas dah sembahyang, tapi handphone pula asyik nak bunyi. Sape lah yang call ni.
“Hello?.”
Sunyi. Eh, nak main2 ke?
“Hello?.”
“Sayang.”


Aku tak tau. Aku rindukan dia. Aku nakkan dia. Tapi reaksi spontan aku selalu aje jadi penghalang. Dah elok-elok dia call, aku putuskan pula.
Arghh…..
“Ma.”
Eh, suara Asha!!!
“Ma.”
“Ya, sayang. Mama ni.” Kepalanya aku usap. Cium. Dua malam ni dia tak nak tidur dengan aku.
“I’m sorry, ma.”
Mata aku dah berair tengok muka dia sedih sangat. “Mama jangan sedih lagi ya. Atuk cakap mama tak makan sebab Asha. I already forgive you.”
Ya Allah…berkali aku cium and peluk dia. Untungnya aku dapat anak yang baik hati macam Asha ni.
“Don’t worry. It was not your fault, okay? Mama sedih dan tak makan sebab benda lain. Bukan sebab Asha semuanya.”

13 comments:

  1. huhu..sedih nye..
    bapa rimau..
    sabar yea..

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu.... nak ag..
    naper skit sngat..
    rindu nak tau pasal bapak rimau...
    naper dlu dioarng psah

    ReplyDelete
  3. huhu ksian kat bapa rimau....

    bapa rimau pg mane slama ni...
    x sbr nk thu kisah sbnarnya...

    ~rina~

    ReplyDelete
  4. huhuhu...sedih lah pulak..
    x sabo nk tunggu bapak rimau
    jumpa ngan anak dia...

    ReplyDelete
  5. sedey2..sob sob..
    hehe..
    cptla hana jmpe bapa rimau..
    xsbr ni..
    next..next

    ReplyDelete
  6. mcm perangai ak plak si hana nie..anyway memg besh cite nie...huhu

    ReplyDelete
  7. sedihnya n3 kli nie..
    np hani lyan fikri cam 2???
    pelik lah...
    yg haikal lak np lh p kcau hana 2???
    hana kn xska dia..huhu
    hope hana cpat2 baik ngn fikri..
    cian lak asha..

    ReplyDelete
  8. huuhuuhu bile nak sambung

    ReplyDelete
  9. xsbr nk tau ksdhn cter ni..

    ReplyDelete
  10. huhu....
    xsaba2 nk taw ape jd seterosnye nieh..
    smbung2...

    ReplyDelete
  11. berjaya bace at sys nye blog.
    pnye ah cari at ne part dlm penulisan 2u at sni.
    igt an sys letak same at penulisn 2u n blog.
    he3
    suke2
    -na'dz

    ReplyDelete
  12. pndai plak fikri cal hana. 6 thn lepas nape senyap jer ... tak kan hana x cam no fikri .. ke dh tkr no .. mana fikri dpt no baru hana .. cam x logik plak ...

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts