Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Saturday, February 7, 2009

An Andalusia's story 13

“Liya. Masuk kejap.”
Sabar...sabar...dalam banyak-banyak kali kami berdua, ini yang paling buat aku rasa macam nak kencing sangat.
Masuk aje, aku terus buat-buat selamba. Macam selalu.
“Lunch time nanti saya ada appointment ke?.”
Dia tengok aku sekejap aje, terus tutup komputer. Pegang botol mineral. Oh ya, aku tak tuangkan lagi. Hehe..sorry...
“Hmm...setakat ni memang bos free.”
“Saya free?.”
“Ish, diri bos tu memanglah tak free...maksud saya jadual bos. Itu pun tak faham.” Marahku melulu. Dulu aku pernah kena sekali dengan dia. Soalan ni juga.
“Lah, bila masa saya cakap saya ni free? Saya taulah.”
“So?.”
“Saya nak bawa awak keluar lunch kejap. Ok tak?.”
“Keluar lunch? Berdua? Kat mana?.”




Perut tengah kebulur ni. Apa lagi, semangat aje aku siapkan kerja sebelum kawan-kawan keluar makan. Bos tak nak kawan-kawan ejek kalau nampak kitorang keluar sama.
“Hah, jom.”
Angkat purse, terus kitorang chow. Ke mana pulalah dia nak bawa aku isi perut ni. Selalu kat hotel tapi kalau dengan client aje. Merasa jugalah makan yang sedap-sedap. Mahal-mahal gitu. Tapi ada juga masanya aku ajak bos makan kat gerai-gerai kecil. Selalunya dia ikut aje.
“Ok. Jom turun.”
“Lah, buat apa makan kat tempat ni?.” Kat shopping mall ni? KLCC ? nak makan apa ni? Aku tak selesa makan kat tempat ni.
Belum habis aku membebel, dia dah tarik tangan aku ikut dia masuk ke dalam. Pula tu, ingatkan pergi food court...rupanya...
“Temankan saya pilih barang. Sebelum balik nanti baru makan.”
“Barang apa? Saya lapar ni, bos.”
Breakfast pun tak. Setakat satu keping biskut chipsmore tu, semut pun tak kenyang.
“Ikut aje.”
Dari satu kedai kami masuk sampai dah nak lenguh kaki ni. Yang peliknya semua barang yang dia suruh aku pilih ni, barang perempuan. Sekali tengok macam barang hantaran aje.
Set minyak wangi. Kasut tumit tinggi. Dompet mahal. Satu set penjagaan wajah. Eh...
“Bos ni nak kahwin ke?.”
Dia senyum kambing aje. Tarik lagi aku masuk kedai emas. Emas?
“Tengok jari tu.”
“Eh, tak nak saya. Bos nak kahwin dengan saya ke?.”
“Perasan.”
“Then, nak ambil ukuran jari saya pula.”
“Tengok ajelah. Saiz dia dengan awak lebih kurang aje.”
Nak tak nak, ikut ajelah. Cepat aje dia setuju nak ambil cincin tu. Bukannya lawa pun. Dia bukannya tanya pendapat aku. Aku lagi suka cincin yang nampak ringkas tapi menawan sangat tu. Kesianlah tunang dia ni nanti dapat cincin buruk.





Sebab dia ghairah betul nak shopping, dia lupa perut PA dia ni dah nak terbelit tak ada isi langsung. Sampai aje kat kedai Gulati’s, aku paling cepat pergi duduk.
“Awak suka colour apa, liya?.”
Aku angkat bahu. Penat.
“Biru ok tak untuk nikah?.”
Aku tutup mata. Malas.
“Hmm...kalau beli kain ni, kena pula beli kain lapis. Kan?.”
Tak ada reaksi. Nafas aku tinggal sikit aje lagi ni.
“Kenapa ni? Bangunlah, ada ke patut tidur pula.”
Masa dia nak tarik tangan aku, aku betul-betul dah tak ada tenaga sampai aku jatuh pengsan betul-betul kat badan dia.

8 comments:

  1. smpai pengsan???
    biar btol...hihi

    ReplyDelete
  2. sian liya kena dera ngan bos..
    lapar tahap kritikal lah tu smpi pengsan..
    huhuhu..
    pe2 pun best!!....:)

    ReplyDelete
  3. hehehe msti bos nk kwen ngan liyakn...
    best2 nk ag

    ReplyDelete
  4. nak enrty so what?? please

    ReplyDelete
  5. bes r cte ni...sambung lgi ek..:)

    ReplyDelete
  6. aku mmg suka btol la watak si liya..
    sempoi abesss
    lapar je kejer dier..
    cute sgt eheeeee
    tpi..cian lak..lapar smpei pgsan..
    ai boss..x mglabah ker..
    ~~darwis~~

    ReplyDelete
  7. agagagaag.
    24 jam lapor je.
    agagagag.sempoi ah liya nie.
    suke2
    -na'dz

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts