Klik?

Maha Suci Allah

Maha Suci Allah

Kata saya...

MAAF. MAAF. MAAF.

1. Andai terlewat update.
2.Andai terlalu pendek.
3.Andai tak memuaskan hati.

Thursday, February 5, 2009

So what? 11

Alamak!!!!!!! Dahlah aku ni lambat, jam pulak panjang sangat. Macam nak jadi 20 ekor ular sawa punya panjang aje. Ayoyo…camna aku nak sampai rumah cepat ni pulak?
Hajah kalsom tu dah balik-balik call. Apa aku cakap? “Kejap lagi, mak cik. Jam pulak. Tunggu lagi, boleh?.”
Balik-balik aku cakap kejap. Mestilah orang tua tu dah bosan. Haih…camna ni?
Ah, baik aku ikut shortcut aje…


Bum!!!!!!!!!!
Ouch, astaghfirullah…apa dah jadi ni?
Ya Allah, kereta aku dah langgar bontot kereta dia? Ah, matilah aku kalau samseng yang sengaja nak kenakan mangsa ni….
Aku sedar dahi aku dah bleeding. Sakit tapi rasa tu macam dah hilang bila orang yang aku langgar tu tetiba bukak pintu. Aduh, gelap pulak ni. Baik aku call polis ajelah.
Tapi belum sempat aku dail, dia dah ketuk pintu. Aku turun cermin sikit aje and…hah?


“Hana???.”
“Sayang? Hana ke?.”
“Hana Fatihah…ni abang. Bapa rimau hana tu.”
“Sayang, please answer me!!.”
“Bukak pintu, hana. Please,”
Macam-macam dia cakap, aku dah tak boleh kata apa lagi dah. Aku cuma mampu tengok mata dia and aku sedar ada air mata dah kat pipi ni.


Ah, kenapa aku lari pulak? Napa aku tinggalkan dia macam tu? Apa aku dah buat ni? Arghh…..Ya Allah…
“Hana?.”
“Eh, ya mak cik?.”
“Kamu okey ke? Kenapa nampak pucat aje ni?.” Baiknya hajah kalsom ni. Dahlah aku lambat sangat ambik Asha, boleh-boleh pulak dia ambik berat lagi dengan aku. Alhamdulillah…alhamdulillah…
“Saya okey. Saya minta maaf lambat balik. Jam tadi. Anak mak cik dah sampai ke?.”
Dia angguk. Lepas bersalaman, aku minta diri bawak Asha yang dah tertido kat bahu aku. Kesian anak mama…




“What’s wrong with u, mama?.”
Uh..”Takde apa-apa, sayang. Mama penat banyak keja.”
“Mama resign lah kalau penat. Kita duduk rumah macam Nek Jah.”
Haih, Asha…Asha…macam-macam ajelah dia ni.
“If I quit my job, then who’s going to look after us?.”
“Hmm…papa?.”


Betul-betul aku tak sempat dah tahan air mata ni tadi depan Asha. Dia cakap mama kawan-kawan dia ada yang duduk rumah aje sebab papa diorang yang keluar kerja. So, dia ingat dia pun boleh buat macam tu.
Asha…Asha…
Kalaulah papa Asha tak hilang dulu, mesti Asha happy dapat papa Asha tu. Dengan aku aje kot dia garang sikit. Kalau dengan anak-anak dia, mesti dia jadi penyayang…loving sangat.

13 comments:

  1. waaaaaaa.....die da jmpe bapa rimau...
    ske2...
    wat la eppy ending ye kak tyea...please...
    hehe...ganbatte ne!!

    ReplyDelete
  2. ske2..
    nk g n3 so what ni..
    hehe..
    chaiyok!chaiyok!!

    ReplyDelete
  3. k.tyea!!!
    bper apis0de ag nk abes???
    uhuhu~
    x sbr niex...
    ekeke..
    wat epi ending tau!!!
    @_@

    ReplyDelete
  4. undi..undi...sape nak sad ending cucuk telinga sekarang, sape nak hepi ending potong jari dua batang...hehe

    ReplyDelete
  5. bapa rimau dh muncul....

    cpt la bgthu sbb nape bapa rimau ilangkn diri dia...

    sian kt ank diorg...

    ~rina~

    ReplyDelete
  6. hahahh...
    ske3..dume owg tulis ske kan..
    tapi memang ske pun..sbb bapak rimau da muncul...
    dan sememangnye nak sruh happy ending..
    bapak rimau siap kol 'sayang' lagi...
    mesti best nti endingnye..
    truskan...truskan...
    sentiasa sokong tyea..hehehe

    ReplyDelete
  7. mne bapa rimau menghilang dlu ni???
    yeah2 diorg da jumpe...hehe

    ReplyDelete
  8. nak ag.... best2 x puas bace

    ReplyDelete
  9. knapa pendek sangat..
    x sabar nak tunggu.....
    hehe...

    ReplyDelete
  10. x sba la nak bca next en3.. hope hepy ending.. cpat cpat.. kak tyea... chaiyok chaiyok..

    ReplyDelete
  11. asal pndek sgt..
    xpuas nk feeling dah abis dah..
    ptong stim tul lah...hihi
    writer...bt epi ending tau..
    pas2 msukkn skli part yg bpa rimau 2 ilng..
    msti best...huhu

    ReplyDelete
  12. besnye cte ni...smbung plssss..

    ReplyDelete
  13. ngeeeee..
    bapa rimau da muncul..but npe dye ilang dulu ek??
    huhu..
    suspen nk taw nieh..
    plis wat epy ending kak tyea..da potong jari 2 btg nieh..
    hahahahah..

    ReplyDelete

cakap aje..saya layan..

Popular Posts